Hockeykanalen skriver att Foppa har spelat en match mot Geneve-Servette, och att "det kändes mycket bra". Härligt! Hoppas verkligen det håller i sig. En Foppa som funkar och som klarar av att spela kan tillföra välbehövlig extraenergi till Sveriges OS-trupp. Och varför inte VM också? Men det förutsätter som sagt att han fortsätter att må bra i foten, och också att han kommer i form.

">

perlun.eu.org · Om bloggen · Select language / Välj språk

Härligt, Foppa!

Hockeykanalen skriver att Foppa har spelat en match mot Geneve-Servette, och att "det kändes mycket bra". Härligt! Hoppas verkligen det håller i sig. En Foppa som funkar och som klarar av att spela kan tillföra välbehövlig extraenergi till Sveriges OS-trupp. Och varför inte VM också? Men det förutsätter som sagt att han fortsätter att må bra i foten, och också att han kommer i form.

Är han i form så är han ju given i OS-truppen. Och som sagt - varför inte VM också? Jag hade själv ingen TV år 2006 så jag såg inte varken OS eller VM under "dubbelguldåret". OS-matchen har jag sedan sett i efterhand (tack för det, Pirate Bay. :-) men inte VM-finalen.

Det vore ju rätt kul med en "favorit i repris". Vi vet att Sverige har ett av världens absolut bästa hockeylag. Lyckas Bengan bara få till ett bra lag med en bra kemi (och fysik), och coachar det tillräckligt bra så kan vi nå hur långt som helst. Då ska "slipsen på", som Wikegård har påpekat, och det ska vara lite aktiv coachning där han visar att han faktiskt vill vinna.

Det är knappt så att man kan vänta ända fram till februari faktiskt! :-) Det blir kul med Czech Hockey Games som drar igång nästa vecka. Men då lär väl Foppa knappast vara med...

Att avsluta karriären (fast vem säger att han måste göra det redan...?) med ett till "dubbelguld" vore väl både kul och trevligt. Han skulle då ännu tydligare visa att när proffsen är med (dvs. i OS) så har faktiskt Sverige ett sjukt bra lag. :-) Och han skulle bli en av få (det är ju bara svenskar i den klubben än så länge) som vunnit både OS och VM samma år. Förra gången (2006) så var Foppa med i OS-laget, men inte VM-laget. Samma sak med Lidas. De som hittils är med i den klubben är:

(Så hoppas vi förstås att det går någorlunda bra för Finland också, så slipper jag få alltför mycket gliringar på jobbet. ;-)