Allsvenskan, medan Vasa Sport vann den finska motsvarigheten till allsvenskan (men förlorade den sista och avgörande kvalmatchen om en plats i FM-ligan, den finländska Elitserien). I år var det alltså tvärtom; Vasa Sport åkte ut i playoffet, medan Malmö klarade sig lite längre.

">

perlun.eu.org · Om bloggen · Select language / Välj språk

Tyvärr Malmö Redhawks, ingen kvalserie den här gången heller...

Årets slut på säsongen blev ganska precis tvärtom gentemot förra säsongen. I fjol så missade Malmö att ta den fjärde platsen till play off (dvs. den sjunde platsen i Allsvenskan, medan Vasa Sport vann den finska motsvarigheten till allsvenskan (men förlorade den sista och avgörande kvalmatchen om en plats i FM-ligan, den finländska Elitserien). I år var det alltså tvärtom; Vasa Sport åkte ut i playoffet, medan Malmö klarade sig lite längre.

Men dock inte hela vägen fram, som säkert de flesta av er redan känner till vid det här laget.

Man ju då reagera på lite olika sätt. Vissa blir glada, medan vi andra kanske inte blir riktigt lika glada. Personligen hoppas jag ju förstås att bandyklubben i norr (ni vet vilken jag menar :-) åker ut nu i kvalserien och får spela i Allsvenskan nästa år. Blir nog en del sköna derbyn i så fall. Tror inte RBK har så mycket att komma med i en fullsatt Malmö Arena, faktiskt!

Tycker man som helhet kan vara rätt så nöjda med säsongen. Man hade som uttalad målsättning att sluta bättre än i fjol, vilket man klarade av. Klart det hade varit roligt med en fortsättning också, men det som jag är glad över är att jag inte tecknade något Viasat-abonnemang nu under några månader... det hade varit ganska bortkastat. ;-) Kollade istället en match på nätet (Malmö-Bofors, andra matchen alltså) till en mer rimlig summa pengar.

Så... låt oss hoppas man får till några bra värvningar nu under sommaren, och så går vi starkt under nästa säsong. Målet ska nu vara definitivt kvalserien, absolut inget mindre. Gärna ett ännu mer offensivt mål (Elitserien, förstås!), men... då ska det nog till lite mer spets. Det känns inte riktigt som att man klarade av att leverera när det som bäst behövdes. När Almtuna ledde med 3-1, både i andra och tredje matchen... det är i de lägena det visar sig om Redhawks är ett lag av elitklass eller ej. Tyvärr visade de två gånger om nu att de inte är det i dagsläget...