I en nyhet från idag så poängteras just detta, att blir det en röd(grön) valseger i höst så vill man återställa, förstatliga Bilprovningen. Det låter ju aldeles lysande, särskilt som Bilprovningen med dess VD själva välkomnar att man blir konkurrensutsatta... (länk)

">

perlun.eu.org · Om bloggen · Select language / Välj språk

Om Lars Ohly får bestämma...

...så blir det en "återställningspolitik" som råder efter valet i september. Och frågan är om inte Ohly och den vänsterpartistiska retoriken får lite oförtjänt mycket utrymme i de rödgrönas politik?

I en nyhet från idag så poängteras just detta, att blir det en röd(grön) valseger i höst så vill man återställa, förstatliga Bilprovningen. Det låter ju aldeles lysande, särskilt som Bilprovningen med dess VD själva välkomnar att man blir konkurrensutsatta... (länk)

Låt det vara uppenbart för var och en: höstens val är i högsta grad en fråga om ideologi. När Lars Ohly (och resten av de röd(gröna)) kritiserar avregleringen av Bilprovningen (och lovar att försöka "stoppa" den) så finns det ideologiska bakgrunder till detta.

Man kanske rentav anser att testning och årlig granskning av personbilar är en del av den basala samhällsservicen som bör utföras i offentlig regi?

Precis som inom andra marknader - telefoni (Televerket som blev Telia och som numera agerar på marknadens villkor, till stort gagn för konsumenterna), TV (SVT har ju tyvärr fortfarande makten över pengarna genom den förlegade och omoderna licenspolitiken), elektricitet (ja... visst, det finns ju dem som menar att avregleringen här gjort priserna högre. Men det finns åtminstone valfrihet att välja, vilket jag tycker är positivt) - så är det att föredra för konsumenterna om det finns olika aktörer som erbjuder en tjänst. "One size fits all" gäller helt enkelt inte.

Det här är egentligen precis samma sak som frågan om friskolors vara eller icke vara. Ska det ens få finnas några privata aktörer som konkurrerar med "statens" verksamhet? Ska det ens få finnas några privata hälsovårdsinstitutioner som gör ett marknadsmässigt försök att erbjuda en mer kvalitativ vård än landstingens? Ska det ens få finnas några äldreboenden som har en privat huvudman?

Let's face it. Vi lever inte längre på 60- eller 70-talet. Vi sitter inte och tittar på SVT1 om kvällarna. T.o.m. Sveriges Television har ju nu fyra egna kanaler! Det är dags att vakna, Lars Ohly with friends, och acceptera att marknadsekonomin är här för att stanna.

Låt oss rösta rätt i höst. Allt höger om Miljöpartiet är att föredra, eftersom även (mp) som ju annars kan vara ganska sympatiska om siders, tycks ha vikit ner sig för den gammalmodiga och väl beprövade sovjetiska vänsterretoriken.