match, den här gången Sverige-Ryssland. Och även idag vann man, precis som mot tjeckerna. Roligt! Tyvärr hade jag programmerat videon fel, så jag lyckades spela in från TV2 istället för från TV1. Skickligt, PG... Nåväl, man får väl se det som att jag hinner göra lite andra roliga grejer ikväll istället. :-)

">

perlun.eu.org · Om bloggen · Select language / Välj språk

Härligt, Tre Kronor (Sverige-Ryssland 3-2)

Så har det gått en dag till med match, den här gången Sverige-Ryssland. Och även idag vann man, precis som mot tjeckerna. Roligt! Tyvärr hade jag programmerat videon fel, så jag lyckades spela in från TV2 istället för från TV1. Skickligt, PG... Nåväl, man får väl se det som att jag hinner göra lite andra roliga grejer ikväll istället. :-)

(Man kan ju också se det som att HTPCn jag bygger, med en fungerande EPG och inspelningsfunktion - vår nuvarande funkar inte helt optimalt - är välbehövd.)

Gillar också Mårts inställning som nämns i länken som jag skrev i början av inlägget: "Jag är nöjd med det jag ser men jag ag tycker att det är för många blindpassningar. Nu ska vi gå för det fjärde målet och ingenting annat, säger förbundskaptenen Pär Mårts." Exakt så där vill jag att en svensk förbundskapten ska tänka! Jag är så glad att vi fått in Per Mårts nu, det ska bli mycket intressant att se hur det går. Matchen imorgon, jo, men framförallt i förlängningen. VM 2011, och på lite längre sikt, OS 2014. OS 2010 var ju en stor flopp ur svenskt perspektiv, så jag tycker målsättningen i OS2014 ska vara att göra en "Turin", en "Lillehammer" - att vinna OS-guld helt enkelt. Vi har kapaciteten, framförallt när vi får räkna in våra NHL-stjärnor som Lidas (även om han nog har slutat vid det laget :-), Alfie (Daniel Alfredsson), Sedinarna, Kronwall, Dougie Murray et cetera. Men det känns tyvärr inte som att vi alls lyckades maximera lagets totala förmåga i Vancouver 2010. Så, mina förhoppningar på Sochi 2014 är stora. Absolut minimum är att det ska gå bättre än förra gången, då vi åkte ut i kvarten. En rimlig förväntan är snarare att Tre Kronor ska spela final - och vinner man, så har man verkligen lyckats riktigt bra (särskilt om det är typ Canada som motståndare).