perlun.eu.org · Om bloggen · Select language / Välj språk

Härligt, Tre Kronor (3-2 mot Finland efter straffar)

Det verkar vara mycket hockey jag skriver här, men då får det bli så. :) Kändes verkligen kul att Tre Kronor för en gångs skull inte bara gick ut och vann en EHT-turnering (LG Games nu i helgen), utan faktiskt också vann den sista matchen - om än efter förlängning och straffar.

Matchen kändes lite ljum i början. Finland inledde med första målet och det kändes väl lite sisådär. Det roliga var att Sverige gjorde 1-1, och vände sedan finskt 2-1-underläge till 2-2 och vann som sagt sedan till slut. Det känns lite grann som att Per Mårts har fått något bra i rullning. Hade det varit under Bengans tid tror jag nämligen inte man hade orkat arbeta sig tillbaka i den här matchen. Men antingen så gjorde man faktiskt något bra i laget, eller så gjorde Finland det dåligt - eller, kanske ännu mer troligt, så är det en kombination av dessa bägge faktorer...

I vilket fall som helst: stort grattis till turneringssegern! Det är sånt här bra spel vi vill se från våra kära kronor i VM också i Slovakien, i maj. Heja Sverige!