Jekyll nu. Får se hur jag trivs med den. :) Verkar hyfsat minimalistisk iaf; generar upp statisk html vilket jag tycker är ett stort plus — funkar oavsett hur man sedan väljer att hosta sina sidor. Att den dessutom bygger på Markdown och Ruby i botten förstärker den positiva känslan.

">

perlun.eu.org · Om bloggen · Select language / Välj språk

Första posten

Tänkte testa att börja blogga lite med Jekyll nu. Får se hur jag trivs med den. :) Verkar hyfsat minimalistisk iaf; generar upp statisk html vilket jag tycker är ett stort plus — funkar oavsett hur man sedan väljer att hosta sina sidor. Att den dessutom bygger på Markdown och Ruby i botten förstärker den positiva känslan.

Har faktiskt en liten rolig idé just apropå nyss nämnda frågan, om var man hostar sina personliga webbsidor. Jag tänkte använda den Raspberry Pi jag fick av min snälle bror Johannes i fjol för att sätta upp en mycket liten, energisnål server som därmed både är miljövänlig och snäll mot plånboken. Win-win helt enkelt!